Een beukenhaag snoeien

Een beukenhaag snoeienEen beukenhaag is een mooie haag die veelvuldig wordt gebruikt. In de zomermaanden is hij mooi groen en tijdens de wintermaanden heeft hij bruin blad dat er aan blijft hagen. Een beukenhaag snoeien moet minimaal een keer per jaar gebeuren. Doe dit voor de langste dag van het jaar. Dat is over het algemeen rond 21 juni. Je moet een beukenhaag altijd snoeien op een bewolkte dag. Dat moet je dan speciaal doen omdat de binnenste bladeren nog geen zonlicht hebben gezien en zou daar te veel zonlicht opkomen dan zouden deze kunnen verbranden. Wanneer er toch bruine bladeren, door het snoeien veroorzaakt worden, dan moet je deze, als ze eraan blijven hangen, na een paar weken zelf verwijderen. Het snoeien beukenhaag na september is niet verstandig. Dat moet je dan niet meer doen omdat er nachtvorst kan optreden. Hoe meer je snoeit hoe dikker de haag zal worden.

Hoe een beukenhaag snoeien

Bij het snoeien moet je er op letten dat de bovenzijde van de haag smaller is dan de onderzijde. Hierdoor zal de haag overal evenveel zonlicht krijgen en zullen er niet zo snel gaten in de haag vallen. Je moet als je alleen de bovenzijde snoeit de takken van Een beukenhaag snoeien haagde haag afhalen. Doe je dat niet dan zullen er bruine plekken kunnen ontstaan. Gebruik voor het snoeien goed gereedschap.

Aanplanten

Wanneer je de haag gaat planten moet je al snoeien omdat de puntjes een klein beetje moeten worden ingekort. Hoe vaker je de haag knip hoe mooier hij zal worden. Hij zal beter kunnen vertakken als je vaak snoeit waardoor je dus en mooie strakke haag krijgt. Wanneer je de haag dus op de juiste wijze bijhoudt zal je veel plezier beleven aan je haag. In de zomer staat hij dan mooi groen en helemaal dicht. Dus je hebt dan geen inkijk.

Snoeien gids © 2016