Wanneer lavendel snoeien?

Wanneer lavendel snoeien?Lavendel is een vrij gemakkelijk te onderhouden plant. Als je hem twee keer in het jaar snoeit met het juiste snoeigereedschap is dat voldoende. Graag bespreek ik wat handige tips om de conditie van de lavendel optimaal te houden zodat je vele jaren met plezier van dezelfde plant kunt genieten.

Wanneer lavendel snoeien ?

Zodra je ziet dat de plant wat begint te groeien, meestal in het begin van de lente, is het moment aangebroken om het snoeiapparatuur erbij te pakken. Door dit te doen bevorder je de groei van deze plant.

Lavendel snoeien is heel gemakkelijk en er kan niets fout gaan. Zet de snoeischaar er dus maar lekker in en verwijder alle uitgebloeide bloemen. Snoei de gehele plant wat korter, maar niet te kort. De vuistregels is dat je niet lager moet snoeien dan waar nog groene scheuten zitten.

Wanneer lavendel snoeien bloemIn het najaar, als de plant is uitgebloeid, kunnen we nog een keertje gaan snoeien. He haalt dan de uitgebloeide topjes weg met een snoeischaar. Als je dit elk jaar weer doet dan kun je zeker lang genieten van de prachtige lavendel.

Lavendel is een prima plant om je tuin mee op te fleuren en hij ruikt bovendien erg lekker. Let er bij het planten wel op dat de planten niet te dicht bij elkaar staan. De mogelijkheid bestaat dat de lavendel anders in een massieve struik verandert en dat zou erg jammer zijn. Dertig centimeter tussen de planten is ruim voldoende.

In principe kan lavendel het hele jaar door geplant worden zolang er geen sprake is van strenge vrieskou. Plaats de lavendel op een zonnig plekje in de tuin om de plant zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Lavendel in de tuin heeft geen extra water nodig, want dat haalt hij zelf voldoende uit de grond. Al met al is de lavendelplant dus een soort die weinig zorg nodig heeft.

Snoeien gids © 2016