Hibiscus snoeien

Hibiscus snoeienDe hibiscus is een plant die groot kan worden als je er niets aan doet. Als dat is wat je wilt zorg dan voor voldoende plek. De hibiscus snoeien is dus echt wel nodig. Daarnaast is het zo dat als je de hibiscus snoeit je er een mooie volle plant voor terug krijgt. De plant zal veel bloemen hebben en dat is nou net waarom je een hibiscus gekocht hebt.

Eerste jaar

Als je de hibiscus net geplant hebt is het zinvol om de takken terug te snoeien tot een lengte van ongeveer de helft van de lengte wat ze hebben. De takken zullen uit gaan lopen waardoor er meer nieuwe takken op het eind ontstaan en je een mooie volle plant krijgt.

HibiscusplantBijhouden

Als het goed is heb je een mooie volle plant, maar deze gaat uitlopers maken. Deze kun je terugsnoeien tot de grootte die je hebben wilt. Dat wil zeggen dat je jaarlijks in het voorjaar de plant snoeit zodra de vorst uit de grond is. Want de hibiscus kan niet zo heel erg goed tegen de vorst en doodvriezen wil je voorkomen. Inpakken van de plant wil helpen bij strenge winters!

Dorre takken

Het kan voorkomen dat er in de hibiscus takken zitten die dood zijn. Geen probleem, deze snoei je er gewoon uit. Ook kan het zo zijn dat takken elkaar verdringen en daardoor in de knoei komen. Zij zien er dan minder mooi uit. Ook deze takken kun je gewoon wegsnoeien.

Bloemen toppen

Dorre, verkleurde en uitgebloeide bloemen kun je wegknippen zodat je een struik overhoud die er mooi bij staat. Zo heb je lang plezier van een struik met veel bloeiende bloemen.

Snoeien gids © 2016