Gardena tuingereedschap

Gardena tuingereedschap

Wie kent de tuingereedschappen van Gardena nu niet? Bijna iedereen die in het bezit is van een tuin heeft wel iets van Gardena tuingereedschap in de schuur staan of hangen. Het is namelijk een must voor iedere tuinliefhebber onder ons. Snoeigereedschap, maar ook grasmaaiers of kruiwagens kun je in het aanbod van Gardena vinden. Gardena heeft het allemaal. Alle goede eigenschappen die een stuk snoeigereedschap hoort te bezitten vind je bij dit merk. Gardena tuingereedschap is ook eenvoudig te herkennen aan de blauwe kleur met oranje accenten.

snoeien gardenaSnoeien met Gardena

De Gardena Classic snoeischaar is een klassiek voorbeeld van een goed product van Gardena. De knip diameter is 18 mm. Deze schaar knipt zonder moeite door stengels en twijgen. Met deze moderne schaar grijp je nooit mis en heb je een goed stukje vakmanschap in huis om de tuin te onderhouden. Krachtig en snel snoeien met de comfortabele handgrepen. Snoeien doe je met één hand. De schaar heeft een vergrendeling die je er met één hand op kunt zetten waardoor je de schaar veilig kunt opbergen. Ook geeft Gardena een garantie van 25 jaar op deze schaar. Je zult er daarom nog lang plezier van hebben en dit modern product mag absoluut niet ontbreken in jouw arsenaal aan snoeigereedschap.

Gardena snoeimateriaalJe ontkomt niet aan snoeien

Als je een tuin hebt met een haag, boom en/of tuinplanten, dan ontkom je er niet aan om een aantal malen per jaar te snoeien. Snoeien doet bloeien en groeien. Als je langer van de bloei van je rozen wil genieten dan moet je ze bijvoorbeeld snoeien. Takken van grote bomen kunnen nog wel eens tegen elkaar aan gaan groeien. Je moet ze uit elkaar houden omdat dit anders de sapstroom in de weg staat. Een haag zal toch een aantal malen moeten worden gesnoeid om deze mooi en compact te houden. Je moet het werk nog altijd zelf doen, maar met goed snoeigereedschap gaat het in ieder geval sneller en eenvoudiger. Ook kun je er zeker van zijn dat je de planten niet beschadigt.

Elk tuintype zijn eigen gereedschap

Afhankelijk van het type tuin dat je hebt, heb je meer of minder gereedschap nodig om hem te onderhouden. Een aantal tuintypes zijn:

 • Kleine stadstuin
 • Familietuin
 • Plattelands- of landelijke tuin
 • Welgestelde, middelgrote tuin
 • Stijlvolle tuin bij woning uit de jaren dertig

Gardena heeft voor ieder type tuin gereedschap. Neem nu een familietuin die niet al te groot is. Gardena heeft alles in huis om een tuin van een twee-onder-een-kap-of rijtjeswoning er mooi bij te laten staan. Een verzorgde tuin is voor iedereen anders, dus het ligt eraan wat jij van je tuin eist. Bij Gardena delen ze deze eisen in drie niveaus in:

 • Basic
 • Premium
 • Gevorderd

takkenschaarGardena tuingereedschap is prima voor het onderhoud van een kleine familietuin. De meeste mensen eisen premium voor een tuin waarin ze kinderen laten spelen. Met een tuingrootte van zo’n 600 vierkante meter en als eis een snel resultaat, kan gekozen worden voor een aantal tuingereedschappen die geschikt zijn voor het onderhoud van gazon, planten en struiken. In een familietuin zijn kinderen degene die het meest in de tuin zullen vertoeven. Een fijne grasmat om op te spelen is dan ook één van de eisen voor een familietuin. Als tuingereedschap is het dan prettig om een goede robotmaaier in het bezit te hebben. Een druk gezin is vaak door werkzaamheden en school de hele dag afwezig. Een robotmaaier is dan een uitkomst! Aanbevolen door Gardena voor een druk gezin, met schoolgaande kinderen en een tuin van 600 vierkante meter:

 • Robotmaaier R40Li
 • Snoeischaar
 • Takkenschaar Gardena Comfort 500bl
 • Comfort beugelzaag
Snoeien gids © 2016