Hendrik Jan tuingereedschap

Hendrik Jan tuingereedschap

Sinds 1965 is het tuingereedschap van het merk Hendrik Jan al op de markt. Recent is het beeldmerk vernieuwd waardoor het merk weer een frisse uitstraling heeft. Andere kleuren en een jongere Hendrik Jan die nog even vriendelijk oogt als zijn opa. Wat niet is verandert is de kwaliteit van dit gereedschap. Nog even betrouwbaar en van hoog kaliber net zoals in 1965. De beste producten worden geleverd door Hendrik Jan. Al het gereedschap, van kruiwagen tot snoeimes, heeft een lange levensduur en is geschikt voor vele tuinklussen. Hendrik Jan tuingereedschap is geweldig om mee te werken en om te hebben.

Snoeigereedschappen

Wanneer je een goed stuk snoeigereedschap nodig hebt kun je bij Hendrik Jan de tuinman terecht. Als je direct over wil gaan tot het kopen van nieuw gereedschap dan is het goed te weten dat ze de volgende gereedschappen altijd op voorraad hebben:

Hendrik Jan snoeischaarOok op het gebied van bewatering en andere tuinartikelen kun je bij Hendrik Jan het juiste gereedschap vinden. Op de website wordt een column bijgehouden met weetjes over gereedschappen, de natuur en bomen en planten. Zo verscheen er ook een interessant stukje over de heggenschaar waarvan de belangrijkste punten hieronder zijn overgenomen.

De heggenschaar

Als je wilt genieten van privacy in je tuin dan is een haag haast onmisbaar. Een lekker beschut plekje achter de heg in de zon zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten. Zo een dichte, mooie haag krijg je door deze twee maal per jaar te snoeien met een heggenschaar. Mei/juni en september/oktober zijn de twee beste periodes om je haag in te tomen. Als je hem op de juiste manier snoeit, met een schone, scherpe schaar krijg je een volle, groene haag.

Heggenscharen van Hendrik Jan

Er zijn een drietal soorten heggenscharen, namelijk;

 • Elektrische heggenschaar
 • Hand heggenschaar
 • Benzine heggenschaar

Het klinkt natuurlijk gemakkelijk om met een elektrische heggenschaar te snoeien, maar toch zou de voorkeur uit moeten gaan naar een handmatige. Deze heeft vele voordelen ten opzichte van de benzine en de elektrische schaar.

 • Een handmatige heggenschaar is licht in gewicht en vergt weinig onderhoud
 • Je bent wendbaarder als je snoeit met een handmatige heggenschaar
 • Veilig (geen snoeren) en geluidloos snoeien
 • Gemakkelijk in het gebruik en geen stankoverlast zoals bij een benzine schaar
 • Beter voor het milieu

heg snoeienAanschaf

Als je hebt besloten om een heggenschaar van Hendrik Jan te gaan kopen let er dan op dat je een prettig handvat hebt. Lekker, licht van aluminium of een mooi houten handvat. Zorg ervoor dat je er eentje kiest waarbij het snijvlak glad is of een golfsnede heeft. Dan glijdt de schaar niet van de takken. Zorg voor scherp gereedschap, dit voorkomt wonden aan de planten die tot ziektes zoals schimmel kunnen leiden.

Het assortiment

Alle heggenscharen zijn van goede kwaliteit. Ze gaan een leven lang mee mits je ze goed onderhoudt. Door veel en langdurig gebruik kan het mes bot worden. Dit is niet te voorkomen, dat gebeurt nu eenmaal. Denk er daarom ook aan dat je ze scherp houdt anders loop je de kans de planten te beschadigen met het snoeien. Een aantal scharen van dit merk zijn:

 • Hendrik Jan heggenschaar gesmeed golfsnede 550 mm
 • Hendrik Jan heggenschaar met golfsnede 600 mm.
 • Buxusscharen 320 en 440 mm.

Keus genoeg! Kijk voor handige weetjes op de website van Hendrik Jan en en laat je verder inspireren.

Snoeien gids © 2016