Merken snoeigereedschap

Merken snoeigereedschap

Als je een eigen tuin bezit en deze zelf onderhoudt moet je in het bezit zijn van snoeigereedschap. Er moet of kan altijd wel iets gesnoeid worden. Of het nu om een grote boom gaat of een vaste plant een goede snoeischaar komt altijd van pas.

Koop niet gelijk de eerste schaar die je tegenkomt, maar bedenk welk gereedschap je precies nodig hebt. Vele merken snoeigereedschap zul je tegenkomen, maar waar moet je op letten bij aankoop van zo’n handig gereedschap? Ga in ieder geval niet proberen geld te besparen op gereedschap waar je mee gaat snoeien. Snoeigereedschap moet van goede kwaliteit zijn anders beschadig je mogelijk de bomen en planten in jouw tuin. Dat zou jammer zijn, want zieke of stervende planten zijn geen mooi gezicht.

snoeigereedschap wolf gartenMerken snoeigereedschap

Snoeischaren zijn er in alle soorten, maten en prijsklasse. Ga niet alleen voor goedkoop zonder naar de kwaliteit van het gereedschap te kijken, want dat zal achteraf bijna altijd duurkoop zijn. De messen mogen bijvoorbeeld niet snel bot worden, want daarmee beschadig je de plant. Kies bij de aankoop van snoeigereedschap altijd voor een goed product. Een aantal merken snoeigereedschap waarbij je zeker goed zit, zijn de volgende:

Snoeigereedschap wordt gebruikt voor het inkorten van rozen en struiken en het wegnemen van takken bij bomen. Ook vaste plante zullen af en toe een flinke snoeibeurt nodig hebben. Voor elke snoeiklus zijn weer andere scharen te koop, zoals:

  • Takken- en heggenscharen
  • Scharen speciaal voor snoei van de buxus
  • Grasscharen
  • Snoei- en kettingzagen

gereedschap snoeienHet gereedschap gebruik je het beste waarvoor het gemaakt is. Een takkenschaar gebruik je nu eenmaal niet om de rozen mee te snoeien. Een heggenschaar gebruik je uitsluitend om een haag mee in te dammen. Sta dus ook stil bij het werk dat je wil verrichten in de tuin, voordat je gereedschap gaat kopen. Voor elke klus is er een ander hulpmiddel. Dit klinkt vervelend, maar je doet jezelf alleen maar een plezier. Als je goede producten koopt en die ook onderhoudt dan gaan ze een leven lang mee.

Gardena

Gardena is een betaalbaar merk en de producten zijn van goede kwaliteit. Voor elke tuinklus is een Gardena verkrijgbaar, zoals zij zelf beweren. De kenmerkende blauwe kleur met oranje elementen is dan ook tussen het gereedschap van veel tuinliefhebbers te vinden. Een snoeischaar van dit merk heeft een lange levensduur en ziet er ook robuust uit. De beste resultaten kunnen met een snoeischaar van Gardena worden bereikt mits de snoeischaar op de juiste wijze wordt onderhouden. Een Gardena snoeischaar werkt veilig en is nauwkeurig. Eén van de beste scharen van Gardena is de Gardena Comfort hefboom snoeischaar.

Deze snoeischaar is zeer geschikt om twijgen mee in te korten. Met dit bekroond product kun je dankzij de hefboomfunctie zonder moeite twijgen en dunne takken doorknippen. Er zit zelfs 25 jaar garantie op de schaar, dus je zult er zeker lang plezier van hebben.

Felco snoeischaren

De Felco snoeischaren zijn in een aantal variaties aan te schaffen. Elk product van Felco is van goede kwaliteit. De Felco 4 snoeischaar is bijvoorbeeld een standaard model snoeischaar met een fijne handgreep die licht aanvoelt als je aan het snoeien bent. De schaar bestaat uit hoogwaardig gehard staal met een bovenmes en een geklonken ondermes. Alle onderdelen kunnen worden vervangen en er is levenslange garantie op dit artikel.

Wolf Garten

Dit welbekende merk van tuingereedschap dat te herkennen is aan de opvallende rode kleur heeft een breed aanbod aan artikelen. Zij hebben alles in huis voor de grote tuinliefhebber als voor de kleine. Ze hebben hakselaars en kettingzagen voor het grote werk, maar ook alle denkbare scharen voor het nodige snoeiwerk, zoals:

  • Basic- en Comfort plus scharen
  • Premium scharen
  • Professional snoeischaren

Het zijn allemaal stuk voor stuk betaalbare en goede producten. De professional snoeischaren in het aanbod van Wolf Garten zijn één van de beste in zijn soort. Neem bijvoorbeeld de RS 5000 Professional. Deze snoeischaar is gemaakt van aluminium en knipt zonder problemen takken van 25 mm door. De schaar werkt door middel van een veer die je niet kunt verliezen. De messen zijn heel precies gesneden en voorzien van een anti-kleeflaag waardoor het snel door het hout knipt. Het mes en aambeeld zijn bovendien vervangbaar. Linkshandige mensen weten maar al te goed dat zij goed moeten opletten bij het kopen van een schaar. Vaak werkt een schaar alleen voor de rechtshandige mens, maar zo niet de RS 5000 Professional. Zowel rechts- als linkshandige mensen kunnen met deze schaar aan de slag. De RS 5000 Professional schaar is een echte aanwinst voor tuin en balkonplanten en gaat jarenlang mee.

Snoeien gids © 2016